Meniu Închide

Alexandra Duță

Alexandra (21 ani) studiază grafica în cadrul Universității Naționale de Arte din București. Încă din clasa I a fost înscrisă la profilul de Arte Plastice, urmând ulterior Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia.

Îndrumată de Conf. univ. dr. Carmen Apetrei și de Asist. asociat dr. Dana Vasiliu, Alexandra s-a dezvoltat în domeniul graficii tradiționale și digitale, al gravurii, dar și al studiului culorii, iar în momentul de față caută modalități de integrare a mai multor tehnici și a obiectelor tridimensionale în lucrările sale.

Pe parcursul anului 2021, artista a efectuat activități practice la muzeul Antipa și la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, iar în decembrie a participat la un workshop de poster organizat în colaborare cu Institutul Polonez din București, în cadrul căruia a creat un poster digital și o variantă animată a acestuia. Tot în 2021, Alexandra a obținut bursa de merit UNArte pentru anul universitar 2021-2022.

În liceu a participat la numeroase concursuri, olimpiade și acțiuni de voluntariat printre care și realizarea unei picturi în zona dedicată pacienților pediatrici din Spitalul Județean de Urgență Slobozia. În 2018 și 2019 a primit locul al II-lea la Olimpiada Națională de Arte, etapa județeană.

Alexandra își dorește să avanseze în domeniul graficii digitale și în dezvoltarea abilităților de lucru tradițional, dar și să participe la expoziții și concursuri care să-i permită să cunoască arta și cultura altor țări în vederea evoluției sale artistice.