Meniu Închide

Alexandru Dumitrașcu

Alexandru Dumitrașcu (16 ani) este elev în clasa a X a, la secția percuție a Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești. Marimba este instrumentul său de suflet și a început studiul la acest instrument în urma cu 6 ani. Cele mai importante realizări ale sale sunt obținerea premiului II la Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală din 2019, participarea ca solist alături de Filarmonica „Paul Constantinescu”  din Ploiești și câștigarea premiului I în Competiția Internațională de Muzica organizată de Filarmonica Pitești în parteneriat cu Academia de Arte „Arto” din Coreea de Sud și CMS Viena, Austria. Alexandru a participat  în calitate de solist alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Pitești în ediția a doua a Festivalului Tinereții 2022.

Pasiunile sale sunt legate de muzică și descoperirea interpretării la noi instrumente de percuție. În ultimii ani a fost implicat în programele de educație muzicală organizate de Filarmonica din Ploiești în școli din mediul rural.

După primele descoperiri ale instrumentelor de percuție, alături de profesoara sa, doamna Teodora Nistoriu, a urmat întâlnirea cu Alexandru Anastasiu, omul și artistul care i-a devenit mentor și alături de care aprofundează studiul marimbei de aproximativ trei ani.

În 2022, Alexandru și-a propus sa participe la cât mai multe masterclass-uri de percuție și sa reușească să promoveze în cât mai multe recitaluri marimba, instrumentul care i-a devenit cel mai bun prieten.