Meniu Închide

Concerte

𝐀𝐥 𝐭𝐫𝐞𝐢𝐥𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚̆ 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐞 – 𝐒𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞”

Tinerii muzicieni au oferit un concert inedit, la care i-au avut ca invitați speciali pe violoncelistul Octavian Lup și pe violoncelista Izabela Ghergu. Din programul muzical au făcut parte Sonata „Arpeggione” în la minor de F. Schubert (partea I), Sonata a II-a (partea I) de N. Koshkin și Sonata în mi minor: Largo și Allegro de A. Vivaldi. Programul muzical este interpretat de Soma David (violoncel), Cornelius Zirbo (violoncel), Iurie Surguciov (violoncel), Eleonora Bordînc (violoncel), Daniel Dumitrașcu (pian), Emanuel Rupa (clarinet), Daniel Ciobanu (orgă), Ioan Bănescu (chitară), Ștefania Turcu (vioară), Ovidiu Pintilie (chitară).

Octavian Lup este unul dintre cei mai străluciți violonceliști ai generație sale, laureat a numeroase concursuri din România și din străinătate, care a concertat pe patru continente ale lumii alături de nume cu rezonanță din domeniul muzicii clasice. Octavian a cântat ca solist cu toate filarmonicile importante din România, inclusiv Filarmonica George Enescu din București. Dintre scenele internaționale pe care a urcat se numără: „Musikverein” din Viena, „Konzerthaus” din Berlin, „Philharmonie Berlin”, „Concertgebouw” din Amsterdam, „Luxembourg Philharmonie”. Din 2019 este violoncelist în Orchestra Operei Naționale din București. Pe lângă activitatea  solistică intensă, Octavian își dedică timpul tinerei generații de muzicieni, fiind lector universitar doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Violoncelista Izabela Ghergu deține numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale și este fostă bursieră a Fundației Regale Margareta a României.

Concertul a avut loc pe 16 iunie 2022, ora 19:00, la Universitatea Națională de Muzică București, sala „George Enescu”.