Meniu Închide

Concerte

𝐏𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚̆ 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐞 – 𝐒𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞”

Muzicieni debutanți au oferit un concert inedit, la care i-au avut ca invitați speciali pe violonistul Rafael Butaru și pe violoncelista Izabela Ghergu. Evenimentul muzical a avut loc pe data de 11 aprilie 2022 și este primul din seria de concerte organizate prin proiectul „Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale”.

Programul muzical al concertului a cuprins lucrări consacrate din perioade stilistice diverse – de la celebrul „Lăutarul” de George Enescu, la „Caffe 1930” de Astor Piazzola, care au pus în valoare expresivitatea și virtuozitatea tinerilor muzicieni. Programul muzical a fost interpretat de Ștefania Turcu (vioară), Ovidiu Pintilie (chitară), Cornelius Zirbo (violoncel), Eleonora Bordînc (violoncel), David Soma (violoncel) și Iurie Surguciov (violoncel).

Violonistul Rafael Butaru, concertmaestru al Filarmonicii „George Enescu” și al Operei Naționale București, muzician de talie internațională, este mentor în cadrul programului Tinere Talente. Violoncelista Izabela Ghergu deține numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale și este fostă bursieră a Fundației Regale Margareta a României.

Concertul a avut loc pe 11 aprilie 2022, ora 19:00, la Universitatea Națională de Muzică București, sala „George Enescu”.