Meniu Închide

Cornelius Zirbo

Cornelius (24 ani) se mândrește deja cu realizări extrem de importante precum: Câștigarea concursului „Moștenitorii României Muzicale” organizat de Radio România Muzical, admiterea în cadrul Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capuçon desfășurată la Fundația Louis Vuitton în Paris și Concertul în postură de solist cu Orchestra Radio Praga în sala Rudolfinum la Praga, ca premiu al Concursului „Concertino Praga”.

Pentru anul 2022 și-a propus să participe la cât mai multe masterclass-uri în străinătate. De asemenea, Cornelius va participa la Concursul Internațional de coarde UNISA, ce se va desfășura la finalul lunii Ianuarie în Pretoria, Africa de Sud și la două concursuri în Dubai, respectiv Berlin.

În afară de violoncel, Cornelius este pasionat de pian, îi place să joace jocuri de societate alături de prieteni și oameni dragi, adoră cititul și sporturile extreme.

Anul trecut a realizat o acțiune de voluntariat în comunitatea defavorizată a tribului San din inima deșertului Kalahari, Namibia, unde a fost profesor de limba engleză la școala gimnazială a bazei de misiune „Kalahari New Hope”.