Meniu Închide

Ovidiu Pintilie

Ovidiu (24 ani) este un tânăr chitarist, originar din Piatra Neamț, care în prezent își finalizează studiile de master la Universitatea Națională de Muzică București, sub îndrumarea mentorului său, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu. Acesta s-a remarcat în diverse apariții artistice precum scena Ateneului Român, Palatul Șuțu, Institutul Cervantes. Recent, Ovidiu a devenit artist EuroStrings, urmând ca în anul 2022 să susțină un turneu în mai multe țări din Europa, unde va participa atât ca solist, dar și în calitate de profesor pentru a susține o serie de masterclasuri.

 Este laureat în mai multe competiții de prestigiu, precum premiul I la Concursul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis”, Premiul III la Visegard Guitar Competition” (Slovacia), Premiul II în cadrul concursului „Uppsala Guitar Festival” (Suedia), premiul special în cadrul Concursului Internațional de Chitară Sinaia, premiul II la „International Moscow Music Competition”, premiul I în cadrul Concursului Internațional de Chitară „Talente in Afirmare”, premiul Electrecord în cadrul concursului „Youth of Music International Competition” și multe altele.

De asemenea, a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu profesori renumiți precum: Jeremy Jouve, Raphaella Smits, Marcin Dylla, Johannes Möller, Florian Larousse, Gabriel Bianco, Pablo Márquez, Rafael Aguirre, Vojislav Ivanović, Sanel Redžić, David Pavlovits, Sebastian Montes, Katrin Klingeberg, Mircea Gogoncea, Liviu Georgescu, Gabor Podhorszky, Joseph Urshalmi, Bosko Rodojkovic.

Pentru o mai mare promovare, Ovidiu își dorește să creeze o serie de înregistrări audio-vizuale profesionale, pe care cu timpul, speră să le poată prezenta asemenea unei cărți de vizită prntru următoarele proiecte.