Meniu Închide

Concerte

𝐀𝐥 𝐝𝐨𝐢𝐥𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚̆ 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐞 – 𝐒𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞”

Tinerii muzicieni au oferit un concert inedit, la care le-au avut ca invitate speciale pe pianista Verona Maier și pe flautista Iulia Lupaș. Din programul muzical au făcut parte Cantabile și Presto de George Enescu, Du bist die Ruh de Franz Schubert, Dans spaniol de Manuel de Falla, dar a fost inclus și un moment de improvizație. Programul muzical a fost interpretat de Adelina Cociobanu (canto), Daniel Ciobanu (orgă), Ștefan Szekely (flaut), Alexandru Dumitrașcu (marimbă), Antonio Nagy (pian), Ioan Bănescu (chitară) și Teodora Todoran (vioară).

Pianista Verona Maier este mentor în cadrul programului Tinere Talente. Cu o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri, concerte, festivaluri şi cursuri de măiestrie în România, dar și în străinătate (Italia, Elveţia, Franţa, Ungaria, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Grecia, Danemarca, Polonia, Suedia, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Norvegia, Israel, Iran, Macedonia),  Verona Maier este doctor în muzică şi profesor de muzică de cameră și prorector al Universității Naționale de Muzică București. În 2004, ca o încununare a performanțelor sale artistice deosebite, a fost distinsă cu medalia „Meritul cultural” – clasa I de Preşedinţia României. Iulia Lupaș este fostă bursieră a programului Tinere Talente, a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, din care amintim: Festivalul „J.S. Bach”, Cluj-Napoca, Concursul Internațional de Interpretare Muzicală din Arad, Concursul Muzical de Interpretare „Lions” ediția a VII-a, Timișoara, International Flute Competition „Severino Gazzelloni” Pescara.

Concertul a avut loc pe 09 mai 2022, ora 19:00, la Universitatea Națională de Muzică București, sala „George Enescu”.