Meniu Închide

Iurie Surguciov

Iurie (22 ani) s-a născut în anul 1999 la Chişinău, unde a început studiul violoncelului la vârsta de 6 ani sub îndrumarea profesorului Veniomin Ferroni la Liceul de Muzică „Serghei Rahmaninov”. În prezent, este student al Universității Naționale de Muzică București în anul IV, la clasa profesorului Marin Cazacu.

A participat la numeroase concursuri de interpretare muzicală cum ar fi: Concursul Naţional al Tinerilor Instrumentiști „Antonina Lucinschi”, Concursul Naţional al Tinerilor Interpreţi „Zlata Tkaci” (premiul III), Festivalul Republican „Zile de muzică rusă – 2016”, Concursul „Alexandru Moroşanu – 2019” (premiul III).

Pentru perfecționarea sa ca violoncelist a participat la masterclass-uri și cursuri de măiestrie susținute de Octavian Lup, Marin Smeşnoi, Mihail Utkin, Ian Kalinovski, Denis Severin, Atanas Krastev.

Iurie Surguciov a debutat, în calitatea de solist, cu Orchestra de Cameră a elevilor Liceului de Muzică „Serghei Rahmaninov”, cu care a mai colaborat ulterior, dar a susținut și un concert cu orchestra Filarmonicii Nationale „Serghei Lunchevici”.