Meniu Închide

Delia Ciubotaru

Delia (21 ani), născută în Piatra Neamț, și-a pus bazele în cariera de artist plastic încă din perioada liceului, sub îndrumarea doamnei prof. Camelia Tatiana Tanasă. În prezent, Delia este studentă în anul I de master în cadrul Universității Naționale de Arte București, Departamentul Arte Textile Ambientale, coordonat de doamna conf. univ. dr. Dorina Horătău.

Demersul său artistic este puternic influențat de schimbarea percepției asupra tapiseriei clasice, care-și are originile încă din prima jumătate a sec. XX. Viziunea sa asupra artei textile include transformarea fibrei textile în lucrări estetice caracterizate de monumentalitate, efect tehnic, contrast cromatic puternic și unicitate.

Printre cele mai importante realizări ale studentei se numără: participarea la Bienala de Arte Decorative, ediția a IV-a, noiembrie 2019, și expunerea lucrării de licență la expozițiile  „Patrimoniu – interpretări artistice contemporane în mediul textil”, Piatra Neamț, 20 iulie 2021 și „Salonul Național de Artă Contemporană” de la București din noiembrie 2021.

Pasiunile sale gravitează în jurul domeniului creativ, aceasta fiind interesată și de pictură, sculptură, fotografie și muzică.